Neuralink beynine çip yerleştirilen ilk insanın satranç oynadığı görüntülerini yayımladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyarder girişimci Elon Musk‘ın sahibi olduğu beyin çipleri tasarlayan Neuralink şirketi beynine çip yerleştirilen ilk insanın dün düşünce yoluyla çevrim içi satranç oynadığı bir video yayımladı.

Daha önce geçirdiği bir trafik kazası nedeniyle omuzlarından aşağısı felç kalan 29 yaşındaki Noland Arbaugh, Neuralink’in beynine yerleştirdiği bir çip aracılığıyla fare imlecini oynatarak, dizüstü bilgisayarında satranç oynadı.

Çip ile insanların yalnızca düşüncelerini kullanarak fare imlecini oynatabilmeleri ya da klavyeyi kullanabilmeleri hedefleniyor.

Musk, geçen ayki açıklamasında beynine Ocak ayında çip yerleştirilen Arbaugh’un düşünerek fare imlecini hareket ettirebildiğini duyurmuştu.

Musk’ın sahibi olduğu X sosyal medya platformunda paylaşılan videoda konuşan Arbaugh, “Ameliyat çok kolay geçti. Gerçekten bir gün sonrasında hastaneden çıkarıldım. Bilişsel bir sorunum yok” dedi.

Arbaugh, Civilization VI isimli strateji oyuna atıfta bulunarak, “Bu oyunu oynama umudumu kesmiştim. Siz (Neurolink) bana bunu yeniden yapabilme olanağı sundunuz ve aralıksız 8 saat bu oyunu oynadım” dedi.

Yeni teknoloji ile yaşadığı tecrübeyi detaylandıran Arbaugh, teknolojinin “mükemmel olmadığını” ve “bazı sorunlarla karşılaştıklarını” da sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Neuralink beynine çip yerleştirilen ilk insanın satranç oynadığı görüntülerini yayımladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin