Meteoroloji’den yeni hava durumu raporu: Yurdun tamamında yağış var! 15 kente sarı kodlu uyarı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevreleri ile Adana’nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: Yurdun tamamında yağış var 15 kente sarı kodlu uyarı

Sıcaklığın güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Haberin Devamı

Yağışların; Doğu Karadeniz, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevreleri ile Adana’nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteorolojiden yeni hava durumu raporu: Yurdun tamamında yağış var 15 kente sarı kodlu uyarı

Meteoroloji bugün beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 15 kente sarı kodlu uyarıda bulundu…

PROF. DR. ŞEN: BUGÜN ÜLKEDE YAĞIŞ VAR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün ülkede yağış var. Sabah Çanakkale, Balıkesir, öğleden sonra Sinop, Kastamonu, Kayseri, Sivas, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Malatya, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Mardin’de kuvvetli yağış sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ve kısa süreli fırtına oluşturabilir” mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şen, “Sıcaklıklar 2-3 derece daha düşüyor. Pazar gününden itibaren gece sıcaklığı iç kesimlerde ortalamanın altına düşecek. Marmara’nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve İç Anadolu’da zirai don hadisesi bekleniyor. Pazartesiden itibaren yağış doğuya çekilecek sıcaklıklar yükselmeye başlayacak” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meteoroloji’den yeni hava durumu raporu: Yurdun tamamında yağış var! 15 kente sarı kodlu uyarı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin