‘Ben pozisyonumu kapattım’ diyen İslam Memiş gram altın için 1 Mayıs öncesi iki rakam verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Borsa mı? Altın mı? Bu Belirsizlikten Nasıl Kârlı Çıkarım? Faiz Kararının Piyasaya Etkisi” başlıklı Youtube videosunda  Fed’in faiz kararını açıklayacağı 1 Mayıs tarihine işaret ederek, gram altın için iki rakam verdi. Memiş, kendisinin gram altın pozisyonundan çıktığını da söyledi ve yatırım aracı tahminini açıkladı. 

Memiş, “Bu hafta TCMB’nin faiz kararına odaklandık. Yılın 4. toplantısında sürpriz olmadı ve faizlerde değişikliğe gidilmedi. Yabancı şirketler TCMB’nin son 1 yıldır toplantılarında neler yapacaklarına dair açıklamalarda bulunuyorlar. Ne hikmetse hepsi isabetli. Yabancı kuruluşların sürprizlere karşı 12’den vurması raporları kafalarda soru işaretlerine neden oluyor. İçeride sürpriz olarak nitelendirilen her şey, yabancı kuruluşlara bildiriliyor. Metinde yine son açıklanan enflasyon rakamının beklenti üzerinde olduğunu ifade etmişler. Bozulma olursa faiz artırım sinyali de vermişler. TCMB, sanırım diğer merkez bankalarını takip etmeyi sürdürecek.

Faiz kararının piyasalara etkisi de olmadı. Beklentiler önceden satın alınmıştı. Borsa İstanbul 9706 puanda. Hafif satıcılı. Zaman zaman 9700 altına sarkıyor. Bankacılık hisselerinde değer kaybı vardı. 9700 üzerinde tutunması oldukça önemli. Küresel borsalarda sert bir satış dalgası yaşanırsa Borsa İstanbul 100 endeksi de burada nasibini alır. Biz borsadan çıkıp gümüşe geçmiştik. 9000 puan altına sarkmadan elimizdeki gümüşle borsaya girmeyi düşünmüyoruz.

Dolar TL kuru 32.51 lirada. Burada stabil bir durum var. Sakin. Yükseliş hızı kesildi dolar TL’de. Bu hafta ilginç şeyler oluyordu. Normalde Kapalıçarşı’da 1 lira daha yüksekti kurlar ama bu hafta 10 kuruş daha düşük. Resmi kur daha pahalı oldu. Bakalım bu gelişmeler bize neyi gösterecek. Dövizde düşüş beklentisi olan varsa, benim kişisel olarak düşüş beklentimin olmadığını ifade ediyorum. Euro/dolar paritesi bizim için önemliydi. 1.08’i bekliyorduk, buradan yeni pozisyon alabiliriz. Yükseliş beklentimizde bozulma yok ama Fed’in faiz artırımları temmuz değil de aralığa ötelenirse pariteyle ilgili farklı alımlar yapabiliriz.” dedi. 

İslam Memiş, bu değerlendirmesinin ardından gram altın için tahminini açıkladı…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Ben pozisyonumu kapattım’ diyen İslam Memiş gram altın için 1 Mayıs öncesi iki rakam verdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin