Son dakika haberi! Alper Gezeravcı uzay yolcusu… Fırlatma anı için geri sayım başladı: Gözler 00.49’da

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberin Devamı

SpaceX, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) bugün gerçekleştirilmesi planlanan Ax-3 misyonunun ABD yerel saatiyle 18 Ocak’a ertelendiğini duyurdu. SpaceX bir başka paylaşımında “Ax-3’ün bugünkü fırlatması için tüm sistemler iyi durumda gözüküyor. Fırlatma için hedef ABD doğu saatiyle 16:49 (TSİ 00:49) ve havanın uygunluğu yüzde 80.” ifadeleri kullanıldı. Buna göre Gezeravcı’nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonunun, SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’ndeki Fırlatma Kompleksi 39A’dan Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) 18 Ocak’ı 19 Ocak’a bağlayan gece TSİ 00:49’de fırlatılması planlanıyor.

20:31 18 Ocak 2024

GEZERAVCI VE MÜRETTEBAT AİLELERİYLE VEDALAŞTI

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu Axiom Mission 3 (Ax-3) mürettebatı, aileleriyle vedalaşıp Crew Dragon uzay aracına hareket etti. 

BAKAN KACIR: BU GECE 00.49’DA HERKES EKRAN BAŞINA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, sosyal medya hesabından, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapacak Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’ya ilişkin tanıtım videosu paylaşımında bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Kacır, “Gurur Duy Türkiye” etiketiyle yaptığı paylaşımda, “Haydi Türkiye, bu gece 00.49’da herkes ekran başına” ifadelerini kullandı.

UZAYDA 13 DENEY YAPACAK

Alper Gezeravcı uzayda 13 deneye imza atacak. Bunlardan bazıları şöyle:

UYNA Uzay için yeni nesil alaşımlar deneyi Türkiye’nin uzay, havacılık ve savunma sanayii için yeni nesil malzeme geliştirmesine katkı sağlayacak. GMETAL Kimyasal tepkimesiz koşullarda yerçekiminin etkisi araştırılarak uzay araçlarının itki sistemlerinin daha verimli hale getirilmesi sağlanacak. UZMAN Uzay Görevleri için Mikroalgal Yaşam Destek Üniteleri geliştirilmesi hedefleniyor. TÜBİTAK MAM ile birlikte yaşam destek sistemi geliştirilmesi hedefleniyor. ALGALSPACE ile uzayda, Antarktik ve ılıman bölge mikroalglerinin büyüme verileri karşılaştırılarak, literatürde ilk kez kutup alglerinin uzayda kullanımına yönelik bir çalışma gerçekleştirilecek. OKSİJEN SATURASYONU Yapay zekâ desteği ile verilen havanın oksijen seviyesini hesaplayarak düşük yer çekiminin sebep olduğu farklılıklar ve rahatsızlıkların tanımlanması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika haberi! Alper Gezeravcı uzay yolcusu… Fırlatma anı için geri sayım başladı: Gözler 00.49’da

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin