AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul’a yeni üretim alanları kazandıracağız

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberin Devamı

İşte AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum‘un açıklamalarından satır başları:

Üreticilerimiz bütün dünyaya buradan ihracat gerçekleştiriyorlar. Buraya günlük 300 bin insanımız geliyor. 60 binin üzerinde araç giriş çıkışı var. Konumu itibarıyla hem bölgemiz hem İstanbul’umuz için çok çok kıymetli. Bugün başkanla, yönetimimizle bir araya geldik. Onların sorunlarını, problemlerini dinledik. Notlarımızı aldık. Bizim projelerimizi kendilerine anlattık. Onların talebiyle örtüşüp örtüşmediğini değerlendirmek istiyorduk. Esnafımızla oturacağız, karar alacağız ve uygulayacağız. Esnafımızla aldığımız kararı hayata geçiriyor olacağız.

Şöyle bir durum var. Biz bunu inşallah önümüzdeki süreçte ulaşım projeleriyle birlikte İstanbul’umuza müjdeleyeceğiz. Bu İstanbul’daki yüke baktığınızda trafik yoğunluğunun şehrin içindeki ağır vasıta trafiğiyle de arttığını görüyoruz. Bilhassa bu bölgede, İSTOÇ bölgesinde ağır vasıta trafiği hem burada yaşayan vatandaşlarımıza hem de esnafımıza hizmet veremiyor. Bu noktada biz İstanbul’umuzun trafik yükünü azaltacak yeni lojistik merkezler kuracağız.

Haberin Devamı

Bu lojistik merkezlerle birlikte de bilhassa Mahmutbey kavşağındaki bu soruna ilişkin yükü azaltmış olacağız.

‘İSTANBUL’A YENİ ÜRETİM ALANLARI KAZANDIRACAĞIZ’

Yeni üretim alanlarını, pazarlama alanlarını da İSTOÇ da olduğu gibi yaygınlaştıracağız. Sadece İSTOÇ esnafıyla çalışmayacağız. Gençlerimize iş yeri açma, iş yerlerinde çalışma imkanları sunacağız.

İstanbul zaten ticaretin, ekonominin öncüsü. Her gittiğimiz yerde bu talepleri ve istekleri alıp not ediyoruz. Hep birlikte düşünüyoruz, hep birlikte karar alıyoruz. Her gittiğimiz yerde de şunu söylüyoruz. İstanbul’a yeni eserler kazandıracağız.

İstanbul’da değişim zamanı gelmiştir. 16 milyon İstanbullu’nun kardeşi olacağız. Bu çalışmaları hep birlikte yapacağız. Sadece İstanbul diyeceğiz. Tek gündemimiz İstanbul olacak. 

Kaybolan bir 5 yıldan bahsediyoruz. Yatırım yapılmadan geçen 5 yıldan bahsediyoruz. İstanbullular bizi çalışırken görecek. Bugünkü ziyaretimiz gibi ziyaretlerimizi yapacağız.

SORU-CEVAP

Haberin Devamı

“BİZİM RAKİBİMİZ İSTANBUL’A KARŞI OLAN İLGİSİZLİK”

Öncelikle kendisine başarılar diliyorum. İstanbul’un sorunları var. Özne İstanbul olmalı. Rakibimiz İstanbul’a karşı olan ilgisizliktir. Rakibimiz 16 milyon İstanbullu’ya söz verip de gerçekleştirmeyen yönetim anlayışıdır. Biz sadece İstanbul’a ve meselelerine odaklanacağız. Bizi İstanbullular polemik içinde görmeyecek. Tüm İstanbullularla birlikte mutlu, huzurlu, güvenli, kızlarımızın kadınlarımızın güvenle evine gideceği bir belediye anlayışını sergileyeceğiz. İstanbullularla birlikte değiştireceğiz.

Mevcut yönetim bizim yaptığımız hizmetten rahatsız. Bunlara odaklanacaklarına işlerine odaklansalar sorun kalmayacak.

Haberin Devamı

İstanbul’un 39 ilçesinde bir proje gerçekleştirmişiz. Deprem olmuş, 3 ayda 180 bin konutun inşasına başlamışız. Tüm dünyada örneği yok. Deprem olmuş bir tane TOKİ konutunda yaşayan vatandaşımızın burnu bile kanamamış. Biz milletimize ne söz verdiysek o sözü hep tuttuk.

(İBB yönetimi) Bu irade mi bizi eleştirecek. Dönüp aynaya bakacaksınız. İş bilenin kılıç kuşananın. Biz eserlerimizle, hizmetlerimizle konuşacağız. Vatandaşa ne söz verdiysek tuttuk, tutmaya devam edeceğiz.

Bizim sosyal konutla ilgili sözleşmelerimiz bellidir. TOKİ Başkanlığımızın uygulaması hep vatandaşımızın lehine olmuştur. TOKİ’de oturan vatandaşlara sorun memnunlar mı? Biz TÜFE’ye gelen artışları yansıtmadık. Nasıl kirada düzenleme yaptıysak sosyal konutta da yaptık.  

Haberin Devamı

TOPLU ULAŞIMA ZAM

Toplu ulaşıma zamla ilgili bir gündemimiz yok. Bırakın zam yapmayı biz trafiği azaltmak istiyoruz. Biz sosyal medya belediyeciliği yapmayacağız.

İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayana kadar belediyelerimizle, vatandaşlarımızın rızasına dayanarak çalışacağız. 

İstanbul’u vatandaşımızla birlikte dönüştüreceğiz. 

“İSTANBUL’UN GÜCÜNÜ İSTANBUL İÇİN KULLANACAĞIZ”

İstanbul medeniyetimizin gözbebeği. İstanbul’un değerine değer katacağız. Bunun için çalışmamız lazım. İstanbul’un bütçesi kendine yeter. Yeter de artar. İstanbul’un gücünü İstanbul için kullanacağız, geleceğimiz için kullanmayacağız. 

Veremeyeceğiz bir cevabımız yok. Herkes de nasıl bir çalışma anlayışımız olduğunu bilir. Bu anlayışla hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. 

Haberin Devamı

İstanbul’un en büyük sorunu mevcut yönetimin İstanbul’a karşı ilgisizliği. İSTOÇ’un sorunu mu var, kadınlarıni gençlerin sorunları mı var, bunları karşılayacaksınız. Sadece İstanbul’a yoğunlaşacağız. İstanbul basamak olmaz. İstanbul’u gelecek için basamak olarak kullanamazsınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: İstanbul’a yeni üretim alanları kazandıracağız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin