Haluk Bayraktar’tan CNN Türk’te önemli açıklamalar…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberin Devamı

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar‘ın açıklamaları şu şekilde:

Baykar Türkiye’nin ve dünyanın en büyük silahsız hava savunma sistemi ihraç eden firma. Kritik ve stratejik öneme sahip, 33 ülkeyle dünyanın en büyük ihracatçısı. 20 yıl önce bu teknolojide bağımlılık vardı şimdi Türkiye 20 yılda öyle bir noktaya geldi ki hem ihtiyacını karşılıyor hem de dünyanın en iyisi durumunda.

“TÜRKİYE’NİN SAVUNMACILIK İHRACATININ YÜZDE 30’UNU BAYKAR YAPIYOR”

SİHA ne zaman başarılı olsa karalama kampanyasına maruz kalıyoruz. Maalesef bu seçim dönemleri öncesinde ortaya çıkıyor. Bu ülkede vergi vermek kutsaldır ve biz ihracattan aldığımız geliri vergi veriyoruz. Neden en fazla vergiyi Baykar veriyor? Türkiye’nin savunmacılık ihracatının yüzde 30’unu Baykar yapıyor bu kadar basit. Bunu söyleyen bir ekonomist.

Haberin Devamı

“BAYKAR ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERİ İHRAÇ EDEN BİR FİRMA”

Bir firma düşünün hayatında tek kuruş kredi, yardım hibe almamış. Türkiye’nin savunma harcamalarına bakıldığında yüzde 1’i bile Baykar‘a verilmiyor. Yüzde 10 yerli piyasaya sattığımız bedel yüzde 1 bile değil. Nasıl tekel oluyor. Bu nasıl bir cehalet. Bunu ifade eden CHP vekili Hurşit Güneş. Bir firma piyasadaki verilen hizmet ve ürünlerin belli bir malda rakibi olmazsa tekel olur. 20 yıl önce savunma sanayinde 100 firma yoktu. Projeler 50’lerdeydi. Baykar ürettiği ürünleri ihraç eden bir firma. 2 ürün ile ilgili 33 farklı ülkeyle anlaşmamız var. Bizi devamlı CHP HDP’den seçim öncesi, sistematik bir iftira kampanyasına maruz kalıyoruz. Siz dünyanın en büyük firmasına iftira atamazsınız. Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ülkelerde bize madalya veriliyor, marşlar yazılıyor. Böyle algıya kurban edilmeye çalışılıyor. Baykar Kızılelma’yı yapıyor, kendi imkanlarıyla devlet desteği olmaksızın yapıyor. Dünyada bunun örneğini gösterir misiniz?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Haluk Bayraktar’tan CNN Türk’te önemli açıklamalar…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin