Dolar tarihi zirvede!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar bugüne tarihi zirve seviyesinde 29,27 TL’den başladı. Euro ise 32,31 TL’den başladı. Dolar likit olmayan işlemlerde 29,34 TL’ye çıkarak rekor kırdı. Küresel piyasalar noel tatilinden çıktı. 

Türk Lirası dolar karşısında 1 Ocak 2023’ten beri yüzde 56,31 değer kaybederken, Euro karşısında ise yüzde 62,30 değer kaybetti.

Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücreti bu hafta açıklayacaklarını söylemişti. 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücret rakamını 31 Aralık gecesi yayımlanacak Resmi Gazete’de yer alması gerekiyor. Ücretin Cumartesi gece yayımlanacak Resmi Gazete’ye kadar açıklanması bekleniyor. 

TCMB uzmanlarının yaptığı etki analizlerine göre, asgari ücretin genel ücret seviyelerine yansıması durumunda her yüzde 10’luk asgari ücret artışı TÜFE’ye yüzde 1,2 puan katkıda bulunuyor. 

Merkez Bankası, geçtiğimiz perşembe günü politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,5’e yükseltti. TCMB’den yapılan açıklamada sıkılaşmanın sona gelindiği ifade edildi.

Ekonomistler, TCMB’nin Ocak ayında bir kez daha 250 baz puan artırım yaparak beklemeye ve izlemeye geçmesini bekliyor. 

Öte yandan TCMB’nin 2024 para politikası metnini de Cuma günü açıklaması bekleniyor. Yılın son rezerv rakamları da yarın açıklanacak. 

Küresel piyasalar bugün tatilden çıkıyor. Pazartesi günü küresel piyasaların neredeyse tamamı dün ise Avrupa genelinde piyasalar kapalıydı. Bugün ise piyasalar geri dönüyor. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi 101,127’ye kadar geriledi. 

Kaynak: Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolar tarihi zirvede!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin