Miss USA ve Miss Teen USA ruh sağlığı gerekçesiyle taçlarını iade etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1952’de kurulan ve 2015’e kadar Donald Trump tarafından düzenlenen yarışmayı çevreleyen bir çok sıkı kurallar söylentileri eşliğinde, bu genç kadınlar üzerindeki olası psikolojik taciz ve baskıya ilişkin tartışmalar bir hafta önce sosyal ağlarda sessizce başladı.

Her şey 3 Mayıs’ta ABD Güzellik Yarışması Miss USA organizasyonunun sosyal medya sorumlusu Claudia Michelle’in Instagram’da yayınladığı uzun bir mesajla görevinden ayrıldığını duyurmasıyla başladı.

Mesajında 24 yaşında Miss USA 2023 tacını takan Venezüella asıllı Amerikalı Noelia Voigt ve 17 yaşında Miss Teen USA 2023 seçilen Hint ve Meksika asıllı vatandaşı Uma Sofia Srivastava’nın isimlerini zikretti.

Michelle, “Noelia ile yakın çalışma ayrıcalığına sahip oldum ve ne yazık ki ilk tanışmamızdan bu yana onun ruh sağlığına yönelik bir saldırıya tanık oldum” diyor.

Sessiz kalmak

“Uma ve ailesine gösterilen saygısızlığa da en ön sıradan şahit oldum” diye devam eden Michelle, “Noelia ve Uma’nın ruh sağlığı ve mutluluğunun zarar gördüğü” uyarısında bulundu ve “sessiz kalmayı” reddetti.

Claudia Michelle ayrıca, “işyerinde her türlü toksisite ve yıldırmayı reddettiğini” belirtti ve “mevcut yönetimin ödül kazananlar hakkında konuşma şeklini profesyonelce olmayan ve uygunsuz” bir şekilde eleştirdi.

İstifa eden yönetici, “Bu genç kadınlar olmadan Miss USA ya da Miss Teen USA olmayacağını ve onların seslerinin ve hikayelerinin susturulması değil, duyulması gerektiğini” belirtti.

Noelia Voigt, pazartesi günü, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, “ruh sağlığını” gerekçe göstererek 2023 Miss USA unvanını bıraktığını duyurdu.

Voigt, “Bunun birçok kişi için ne kadar şok edici olabileceğinin farkındayım. Fiziksel ve zihinsel sağlığınızı asla tehlikeye atmayın. Sağlığımız bizim zenginliğimizdir (…) Ruh sağlığınıza öncelik verin, kendinizi savunun ve geleceğin ne getireceğinden asla korkmadan konuşarak başkalarını savunun” dedi.

Noelia Voigt’u çarşamba günü Uma Sofia Srivastava takip etti ve o da Instagram’da “kişisel değerleri artık Miss USA organizasyonunun yönetiminin değerleriyle tam olarak örtüşmediği için istifa etmeye karar verdiğini” duyurdu.

Organizasyon yönetimi ise, “Noelia’nın istifa kararına saygı duyduğunu ve desteklediğini, zira kazananların iyiliğinin her zaman öncelikli olduğunu” belirtti.

Amerikan Forbes dergisine göre, ABD Güzellik Yarışması, son on yıldır tartışmalarla dolu, ancak yetmiş yıldır ilk kez bir kazanan, ilk kez böyle bir nedenle istifa ediyor.

Ve son birkaç gündür TikTok gibi sosyal ağların pek çok kullanıcısı Noelia Voigt’un paylaşımında gizli bir kodlanmış mesaj tespit edebildiklerine bile inandılar.

Nitekim dün Perşembe günü Amerikan televizyon kanalı NBC ile Fransız dergileri Le Point ve Huffington Post tarafından bildirildiği üzere, mesajının ilk 11 cümlesinin ilk harfini alırsanız, “Susturuldum” ifadesi ortaya çıkıyor.

Dergiler bunu, “sessizliği” ve kadın güzellik yarışmasını çevreleyen mafyavari kuralları kırmak isteyen Miss USA eski başkanı Claudia Michelle’in mesajının bir yankısı olarak görüyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Miss USA ve Miss Teen USA ruh sağlığı gerekçesiyle taçlarını iade etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin