İslam Memiş’ten gram altın için ‘300 lira’ uyarısı: Ben olsam…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finans analisti İslam Memiş, ons altın ve gram altınla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Memiş, 300 liralık bir farka dikkat çekerek, yatırımcıları alım-satım konusunda uyardı.

Borsanın durumunu değerlendiren İslam Memiş, “Borsa İstanbul’da direnç seviyesi olarak 10 bin 200 puan seviyesini takip edecektik. Bu direnç test edildi. Kar satışlarına karşı dikkat etmek lazım. Beklentim negatif yönde olduğu için satış dalgası bekliyorum. Aşağıda 9800’den destek alması gerektiğini de belirtmek isterim. SP’nin kredi artırımı sonrası yabancı yatırımcıların ilgisi mutlaka olacaktır. Borsa pozitif yönde ayrışacaktır. Borsa yatırımcısı arkadaşlarımızın da tercih ettikleri hisselere dikkat etmesi lazım” dedi.

İslam Memiş, dolarla ilgili olarak şunları söyledi: “Dolar kuru 32 lira 34 kuruşta. Burada yine yükseliş hızının azaldığını, sakin seyirde haftayı tamamladığını gözlemiyoruz. Kapalıçarşı’da dolar/TL kuru 32 lira 27 kuruş seviyesinde. Resmi kurun altında bir kur geziniyor. Euro/TL resmi kur tarafında 34.88 lirada. Serbest piyasalarda 34.61-34.78 lira aralığında bir kur var karşımızda. Yine de resmi kur altında bir euro/TL kuru var. Makas aralığı biraz daha açıldı. Euro/dolar paritesinde 1.08 seviyesini beklediğimi ifade etmiştim. Bugün bu beklentimiz gerçekleşti. Parite 1.0812’ye kadar yükseldi. Paritede 1.08 seviyesi iki kez daha test edilmeli. Paritede 1.07-1.08’i takip etmeye devam ediyorum. Bu kalıcı olacak mı burada belirsizlik var. Bir karara varamadım şu anda. Paritede 1.08’e gelince burada farklı enstrümana geçiş yapacağız.”

İslam Memiş, borsa, dolar ve euro tahminlerinin ardından gram altın ve ons altın uyarılarını sıraladı…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İslam Memiş’ten gram altın için ‘300 lira’ uyarısı: Ben olsam…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin