Borsa İstanbul’da gong Rönesans Gayrimenkul için çaldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rönesans Holding’in Türkiye’deki ticari gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz oluyor. Borsa İstanbul’da düzenlenen gong törenine Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Yağmur Yaşar, yöneticiler ve çalışanlar katıldı.

Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen halka arzı için, 17-18-19 Nisan tarihlerinde talep toplandı. Rönesans Gayrimenkul’un halka arzı kapsamında toplamda 33 milyon 357 bin 450 TL nominal değerli payın talep toplama sürecinde paylara 2 milyon 454 bin 271 yatırımcıdan talep geldi. Rönesans Gayrimenkul gong töreninin ardından Borsa İstanbul’da BİST kodu, RGYAS ile işlem görmeye başladı.

Paylarının halka arzına toplam tahsisat tutarının 2.6 katı talep geldiğini duyuran şirketin halka arz büyüklüğü 4 milyar 503 milyon 255 bin 750 TL olarak gerçekleşirken halka açıklık oranı ise yüzde 10.08 seviyesinde gerçekleşti. Bu kapsamda halka arz sonucunda, halka arzın, yüzde 80’ine denk gelen 26 milyon 685 bin 960 adet pay yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’sine denk gelen 6 milyon 671 bin 490 adet pay ise yurtiçi kurumsal yatırımcılara dağıtıldı.

Törende konuşan Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Rönesans Holding’in uzun yıllara dayanan, köklü tecrübesiyle Rönesans Gayrimenkul Yatırım güçlü portföyle ve örnek projeleriyle çok önemli bir değer oluşturmaktadır. Bugün ise borsamızda işlem görmeye başlayarak bu çok önemli değeri yatırımcılarıyla paylaşmaktadır. Ben bu stratejik karardan dolayı şirketimizin değerli yöneticilerini tebrik ediyorum. Böylece bir yandan sektördeki birikimlerini, sermaye piyasalarına taşırken diğer yandan çok önemli bir değeri ve gelecekteki yatırımlarını daha güçlü bir finansal yapıyla gerçekleştirme imkanına kavuşmuş olacaktır. Bu başarılı halka arzda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Heyecanlı bir gün olduğunu söyleyen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp ise “Rönesans gayrimenkul yatırım Türkiye’nin 7 farklı şehrinde 12 alışveriş merkeziyle ülkemizin en büyük AVM portföyüne sahip. Her yıl 100 milyon ziyaretçi ağırlıyoruz. Bu halka arzımız da 2.6 kat talep geldi. Şirketimizin yüzde 10 arz ettik ve halka arz sonucunda toplam 2 milyon 454 bin 271 yeni ortağımız oldu. Bizim bu holding çatısı altındaki ilk arzımız borsada bu seneki en büyük işlem olmuş. Rönesans olarak ülkemize inanıyoruz, güveniyoruz. Yatırımlarımızı hız kesmeden devam edeceğiz. Öncelikle bize inanan tüm yatırımcılarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“10.8’İNİ BUGÜN HALKA AÇMIŞ OLDUK”

Talep toplamanın beklenilenden de iyi geçtiğini aktaran Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Yağmur Yaşar, “2.5 milyona yakın bireysel yatırımcı yatırımlarını bizim hisselerimizi almak üzere yönlendirmiş oldu. Rönesans Gayrimenkul, Rönesans grubunun 30 yıllık inşaat tecrübesini 23 yıldır gayrimenkule aktaran fizibilite aşamasından kiralamasına yatırımın tüm alanlarında ve yönetiminde bizzat uğraşan, yöneten bir şirkettir. Böylece biriktirdiği bilgi birikimiyle de sürekli kendini iyileştirmekte, yatırımlarını daha iyiye doğru yönlendirmek üzere çaba sarf etmektedir. Türkiye’de 7 şehirde 12 tane alışveriş merkezimiz var. Ofis bloklarımız var. 740 bin metrekare kiralanabilir alanımızla Türkiye’nin en büyük AVM yatırım şirketiyiz. Bu büyüklüğünü yüzde 10.8’ini bugün halka açmış olduk” dedi.

“HALKA ARZ DA 2.5 MİLYONA YAKIN BİREYSEL YATIRIMCI BAŞVURDU”

Yaşar, “Rönesans Gayrimenkul Yatırım yine Türkiye’de lider olmaya devam edecektir. Halka arzdan elde ettiğimiz nakitle yatırım pozisyonumuzu güçlendireceğiz. Bazı planladığımız yatırımlar var. Onları tamamlayacağız. Yola devam edeceğiz. Amacımız en büyük olan şirketi bayrağı aldığımız yerde en büyük olarak yoluna devam etmesidir. Halka arz da 2.5 milyona yakın bireysel yatırımcı başvurdu. Kurumsal yatırımcı sınırlı yüzde 20’lik bir tahsisat olmasına rağmen tahsisatın yedi katından daha fazla kurumsal yatırımcıdan da talep geldi. Bu kurumsal tarafında, bireysel tarafında bizi iyi anladığını, iyi değerlendirdiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Borsa İstanbul’da gong Rönesans Gayrimenkul için çaldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin