Fenerbahçe Beko, emin adımlarla play-off’a gidiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe Beko, Euroleague‘in 30’uncu hafta karşılaşmasında İspanya ekibi Barcelona’yı sahasında 88-74 mağlup ederek organizasyonda üst üste 4’üncü, resmi maçlarda ise 11’inci galibiyetini elde etti.

FC Barcelona’ya karşı sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı 89-81 kaybeden sarı-lacivertliler, evinde 14 sayı farkla kazanarak ikili averajı da eline geçirdi. Şu anda bir galibiyet önünde bulunan Barcelona ile normal sezonun sonunda galibiyet-mağlubiyet sayıları eşit olması halinde Fenerbahçe, rakibinin üstünde yer alacak.

SARUNAS JASIKEVICIUS İLE FORM GRAFİĞİ ARTTI

Sezona Dimitris Itoudis ile başlayan ancak üst üste gelen kötü sonuçların ardından 13 Aralık 2023’te Yunan başantrenör ile yollarını ayıran sarı-lacivertli ekip, göreve Litvanyalı başantrenör Sarunas Jasikivecius’u getirdi. Basketbol kariyerinde daha önce Fenerbahçe forması giyen ve kulüple şampiyonluk sevinci yaşayan Jasikevicius’un gelişinin ardından Fenerbahçe’nin ivmesi her geçen gün üst seviyeye çıktı.

48 yaşındaki çalıştırıcı ile 32 resmi maça çıkan sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda 28 galibiyet elde etti. 4 mağlubiyetin tamamını Euroleague’de alan Fenerbahçe, ligde ise Jasikevicius yönetiminde mağlubiyet yüzü görmedi.

KALAN 4 MAÇTA HEDEF 4 GALİBİYET

EuroLeague’de bu sezon devreye giren sistemde ilk 6 takım direkt olarak play-off’a katılma hakkı kazanacak. 7 ile 10’uncu sıradaki 4 takım ise play-off etabına kalmak için play-in turnuvasında karşı karşıya gelecek. Normal sezonu ilk 4 sırada tamamlayacak takımların ev sahibi avantajını ele geçireceği play-off’ta sarı-lacivertliler, bu avantaja sahip olmak istiyor. 19 galibiyet 11 mağlubiyeti bulunan 3 takımdan Panathinaikos 3’üncü, Fenerbahçe Beko 4’üncü, As Monaco ise 5’inci sırada yer alıyor.

Kalan 4 maçının 2 tanesini deplasmanda 2 tanesini ise iç sahada oynayacak olan Fenerbahçe, bu karşılaşmaları kazanıp ligi ilk 4 sırada bitirmeyi garantilemek istiyor. Kalan 4 maçını kazanması durumunda sarı-lacivertli ekibin sezonu ilk 2 sırada tamamlama ihtimali dahi bulunuyor.

Fenerbahçe’nin kalan 4 maçı şu şekilde;

22 Mart: Olimpia Milano – Fenerbahçe Beko

29 Mart: Fenerbahçe Beko – Alba Berlin

5 Nisan: Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes

12 Nisan: Olympiacos – Fenerbahçe Beko

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fenerbahçe Beko, emin adımlarla play-off’a gidiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin