AK Parti yeni kongre merkezini tanıttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberin Devamı

Yapılan yeni binanın ‘Türkiye Yüzyılı‘na yakışan eser bırakma’ anlayışının örneği olduğuna dikkati çekilen tanıtımda, “AK Parti Kongre Merkezi binası, mimari tasarım anlamında geleneksel değerlerin orijinal ve modern yorumlanmasıyla, yerli malzemelerin gelişmiş teknoloji kullanılarak işlenmesiyle inşa edilmiştir ve AK Parti Genel Merkezi ile ilişkili şekilde konumlandırılmıştır. Binanın bulunduğu çevre ile uyumu ilk etapta dikkat çekerken, sade cepheleri, geometrik formu, kemerli girişleri, ziyaretçilerde geçmişle günümüz arasında bağ kuran bir etki uyandıracaktır. Kongre salonunu akustik açıdan verimli hale getirmek ve mekânın kullanıcılarla etkileşimini artırmak için üç boyutlu doğal ahşap paneller kullanılmıştır. Yapıda detaylara gösterilen titizlik, genel mimari kompozisyon, biçim ve işlevin dikkatli bir şekilde ele alınmasını yansıtmaktadır. Yerel taşlar kullanılarak verilmeye çalışılan doğal vurgunun peyzajda da kendini hissettirdiği yapı, Türkiye Yüzyılı’na yakışan eser bırakma anlayışımızın bir örneğidir” denildi.

Haberin Devamı
AK Parti yeni kongre merkezini tanıttı

Bina özel gereksinimli vatandaşların ihtiyaçları düşünülerek engelsiz bina olarak tasarlandı. Binada bin 166 kişilik kongre salonu, 500 kişilik davet salonu, çalıştay odaları, sergi ve fuaye alanları, TV stüdyoları, eğitim odaları, kütüphane ve çocuk kütüphanesi bulunuyor. Ayrıca ‘Sıfır Atık’ uyumlu olarak tasarlanan binada atıkların kaynağında ayrı olarak toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması planlanıyor. Enerji üretiminde yenilenebilir kaynaklarla desteklenen yapının otopark bölümü ise elektrikli ve emisyonsuz araçlara tahsis edilecek.

AK Parti yeni kongre merkezini tanıttı

AK Parti, inşası tamamlanan Kongre Merkezi binasını Siyaset Akademisi gibi kurumsallaşmış eğitimler, istişare ve değerlendirme toplantıları, çalıştaylar, seminerlerin yanı sıra daha birçok etkinlikte kullanmayı planlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AK Parti yeni kongre merkezini tanıttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin