Çalışan emekliye verilecek 5 bin lira için ödeme takvimi belli oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, X sosyal medya hesabından çalışan emeklilere verilecek bir defaya mahsus 5 bin lira ile ilgili açıklama yaptı.

 Işıkhan, “Çalışan emeklilerimizin 5 bin Türk Lirası tutarındaki ödemeleri 29 Aralık Cuma günü banka hesaplarına yatırılacaktır” dedi.

Düzenlemeden 4 milyon 680 bin emekli yararlanacak. 

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilere de çalışan emekli sayıldığı için 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemesi yapılacak. 

Çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi geçen ay yapılmış ancak çalışan emekliler düzenleme kapsamına alınmamıştı.

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesini de içeren ekonomi ağırlıklı torba kanun teklifi dün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmişti.

MAAŞ ZAMMI OCAK’TA 

Memur ve emekli maaşı zammı için gözler Ocak ayında açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkına çevrildi.

3 Ocakta  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan  Aralık ayı enflasyon verileriyle birlikte, memur ve emeklisine yapılacak zam oranı belli olacak. 

Temmuz ile kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon oranı yüzde 33,66 olarak gerçekleşti. 7. Dönem Toplu Sözleşme’de memurlar için ocak ayında öngörülen artış yüzde 15 olarak belirlenmişti. Kasım ayı itibarıyla enflasyon farkıyla birlikte maaş artışının yüzde 45 olması netleşti. Buna aralık ayı enflasyonu ilave edilecek.

SSK ve Bağkur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranına göre maaş zammı alacak.

Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yıl sonu enflasyonu beklentisi yüzde 65,39 olarak belirlendi. Enflasyonun yıl sonu için yüzde 65,39 olacağı öngörüldüğünde son 6 aylık enflasyon yüzde 38 olarak hesaplanıyor. Bu da refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emeklisinin yüzde 38 zamma hak kazanacağını gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çalışan emekliye verilecek 5 bin lira için ödeme takvimi belli oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin