Mahkeme salonu buz kesti: ‘Biri size yanlış yapıyorsa ve bulamıyorsanız, en yakınını öldürürsünüz’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de borç meselesi nedeniyle tartıştığı M.K.’yi bulmak için aracına bindiği onun taksi şoförü arkadaşı Mustafa Kılıçaslan’ı (25) öldüren Emre Kiremitçi (27), ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kiremitçi son savunmasında, “Manifestonun katı kuralları vardır. Biri size yanlış yapıyorsa ve onu bulamıyorsanız; onun en yakın arkadaşını öldürürsünüz. Ben de öyle yaptım” dedi.

Haberin Devamı

Kocasinan ilçesinde Emre Kiremitçi ile arkadaşı M.K. arasında iddiaya göre; alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma sonrası taraflar ayrıldı. Daha sonra Kiremitçi, M.K.’ye ulaşmak için yakın çevresini araştırdı. Bunun üzerine Kiremitçi, 8 Mart’ta 2 arkadaşı ile M.K.’nin taksicilik yapan yakın arkadaşı Mustafa Kılıçaslan’ın aracına bindi. Bir süre sonra takside çıkan tartışmada Kiremitçi, yanında getirdiği tabanca ile Kılıçaslan’a ateş ederek öldürdü. Kiremitçi ile arkadaşları Necmettin A. (19) ve Erşan K. (18) kaçtı. Çalışma başlatan polis ekipleri, 650 saatlik güvenlik kamera görüntüsü izledi. Kiremitçi’nin Antalya’da olduğunu belirleyip, operasyon düzenleyen ekipler, şüpheliyi yakaladı. Necmettin A. ile Erşan K. de Kayseri’de gözaltına alındı. 3 şüpheliden Emre Kiremitçi tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. 3 şüpheli hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan dava açıldı.

Haberin Devamı

‘PİŞMAN DEĞİLİM’

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın önceki duruşmalarında sanık Kiremitçi, M.K.’yi planlandığı şekilde öldürmek istediğini, ancak ulaşamayınca yakın arkadaşı Mustafa Kılıçaslan’ı öldürdüğünü söyledi. Kiremitçi, “Manifestonun katı kuralları vardır. Biri size yanlış yapıyorsa ve onu bulamıyorsanız; onun en yakın arkadaşını öldürürsünüz. Ben de öyle yaptım” dedi.

Asıl hedefinin aralarında alacak verecek meselesi olan M.K. ve ailesinin olduğunu belirten Kiremitçi, “M.K. ile annesi, babası ve kız kardeşini öldürecektim. Çantamda, Türkiye’de kullanılmayan özel mermilerim vardı. Eğer yakalanmasaydım, Kayseri‘ye gelip, M.K.’yi de öldürecektim. Pişman değilim” diye konuştu.

Mahkeme salonu buz kesti: Biri size yanlış yapıyorsa ve bulamıyorsanız, en yakınını öldürürsünüz

Davanın karar duruşması, görüldü; 3 sanık ile Kılıçaslan’ın yakınları salonda hazır bulundu. Sanık Kiremitçi, son savunmasında önceki beyanlarını tekrar ettiğini söyledi. Tutuksuz sanıklar, suçsuz olduklarını belirtip, beraatlerini istedi. Kılıçarslan’ın yakınları ise şikayetçi olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, sanık Kiremitçi’yi, ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, cezada hiçbir indirim uygulamadı. Mahkeme, tutuksuz sanıklar içinse beraat kararı verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mahkeme salonu buz kesti: ‘Biri size yanlış yapıyorsa ve bulamıyorsanız, en yakınını öldürürsünüz’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin