‘Ben demiştim’ diyen İslam Memiş’ten gram altında ‘son iki gün’ uyarısı: Net rakam açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finans analisti İslam Memiş, ‘Gram altında yılın son alım fırsatı olabilir’ uyarısında bulundu. Memiş, ABD’den gelecek olan iki haber akışına dikkatleri çekerek “İki gününüz var” dedi. 

“Bu hafta hem gergin hem de önemli veri akışları var. Para piyasaları açısından kritik bir hafta. Jeopolitik risklerde artış olunca ister istemez para piyasalarına yansıyor” diyen İslam Memiş, şöyle devam etti:

“Borsa İstanbul 100 Endeksi, 8471 puan, yüzde 1.5’luk değer artışı ile günü tamamladı. Borsada yılın ilk çeyreği için 9000 puan beklentimiz devam ediyor. Yukarıda 8550-8600 direnci var. Endeks tarafında burayı takip edersiniz. Bu hafta için 8200-8650 puan aralığını takip etmenizde fayda var. Yaz aylarında yeni rekorlar görebiliriz ama kısa vade için 9000 puan çıkacağımız seviyedir. Borsa tarafında yükselişler yıl boyunca devam edecektir. Kar satışları gelirse 8250 puanda destek konumunda.”

İSLAM MEMİŞ’TEN FED ÖNCESİ DOLAR TAHMİNİ

İslam Memiş, Fed’in yarınki faiz kararı öncesi dolar tahminini ise şöyle açıkladı:

“Dolar kuru yüzde 0.81’lik değer artışı var. Kaldığı yerden yoluna devam ediyor. 30 lira üzerinde yine. Bu tarafta yine 30.40 seviyesiyle alakalı ocak ayında direnç vardı. Bunu test etti, tekrar buralarda gezinmeye devam ediyor. Dolar tarafında yükseliş bekliyorum. Çarşamba akşamı Fed’in faiz kararı var. Fed’in faiz kararı dolar üzerinde, dünyadaki değeri üzerinde bir etkisini bize gösterecek. 104 dolar üzerinde bir atak bekliyorum. Bu hafta bütün dünyada doların güçlü olduğunu görebiliriz. Fed’in faiz kararı çarşamba akşamı, cuma günü de ABD’de tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Fed’in pas geçme olasılığı da var. Ancak 25 baz puan artırım isteği de var. Bunu mart ayına öteleyebilir. Ben ocak ayında pas olasılığını güçlü görüyorum. 2024 ikinci yarısında indirim sürecini de bekliyorum.

Haftayı ikiye bölmek lazım. Çarşambaya kadar olan ve çarşambadan sonraki süreç. Fed öncesi ve sonrası fiyatlar değişken olacaktır. Fed’in faiz kararından sonra 1.10’u hedef alan yükseliş trendi karşımızda olacak. Bu gerileme kimin işine yarayacak. Elinde dolar olanların, euro’ya ihtiyacı olanların işine yarayacak.”

İslam Memiş, “gram altında yılın son alım fırsatı” dediği uyarısında ise şunları söyledi…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Ben demiştim’ diyen İslam Memiş’ten gram altında ‘son iki gün’ uyarısı: Net rakam açıkladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin