‘Efes Deneyim Müzesi’ dünyanın en iyisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Mirası Efes Antik Kenti’nde yer alan Efes Deneyim Müzesi’nin ‘teknoloji, tasarım ve sergi alanı’nda dünyanın en seçkin ödüllerinden olan Mondo-Dr Awards’ta birinci olduğunu açıkladı.

 EN PRESTİJLİ ÖDÜL

İngiltere merkezli Modriale Publishing dergisinin 7’ncisini düzenlediği Mondo-Dr Awards’ın bu yıl 12 Haziran’da Las Vegas’ta yapıldığı belirtilen açıklamada, “Sergi ve ağırlama sektöründeki en iyi projeleri ve başarıları tanımak amacıyla organize edilen ödül töreninde özellikle mekânların tasarımı, ziyaretçi deneyimi ile teknik donanımlar üzerine odaklanılıyor. Dünyada deneyim müzeciliğini tarih anlatımı ile birleştiren ilk müzelerden biri olan Efes Deneyim Müzesi, bu prestijli ödüle dünya çapındaki çalışmaları ödüllendiren bağımsız jüri üyelerinden oluşan bir kurulun değerlendirmesi sonucu layık görüldü” denildi. 

Haberin Devamı

ANTİK ÇAĞI  YAŞATIYOR

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Efes Antik Kenti, yeni bir müzecilik anlayışı ile ziyaretçilerine antik kentin altın çağını bizzat yaşatıyor. Ziyaretçilerine immersive teknolojilerle antik Efes’teki günlük hayatı, mimariyi ve sanatı kişisel olarak deneyimleme imkânı sunuyor. Immersive teknolojiler, izleyicileri zengin ve kapsayıcı bir işitsel, görsel tecrübenin içine alıyor, anlattığı hikâyeleri gerçekmiş gibi yaşatıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Efes Deneyim Müzesi’ dünyanın en iyisi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin