Bitcoin için flaş tahmin: 500 bin dolar!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paralar piyasaların kapalı olduğu ilk güne yani 1 Ocak 2024’e karışık seyirle başladı. Bitcoin yeni yıla yükselişle başlarken, en yüksek hacimli ikinci kripto para Ethereum ise gerileyerek başladı. 

Bitcoin yüzde 0,51 yükselişle 42,723 dolara yükselirken, Ethereum ise 2,305 dolara kadar geriledi. 

Kripto para analistleri bu yıl Bitcoin’de büyük bir ralli bekliyor. Bu ralliyi iki gerçekleşmesi beklenen olaya dayandırıyorlar. Birincisi  Bitcoin yarılanması, ikincisi SEC’in bu ay onay vermesi beklenen Bitcoin ETF başvurusu. 

Bitcoin yarılanması Coinbase.com sitesinde şöyle tanımlanıyor “21 milyon bitcoin’in tümü (muhtemelen 2140 yılı civarında) sanal olarak madencilikle çıkarılana dek, dört yılda bir madencilere verilen bitcoin miktarı yarı yarıya azaltılır. Yarılanma mekanizması, bitcoin’i nadir bulunan, enflasyona dirençli bir kaynak hâline getirmeye yardımcı olur.”

Diğer gerçekleşmesi muhtemel olay ise SEC’in Bitcoin ETF’lerine onay vermesi. Bitcoin ETF’sinin onaylanması yatırımcıların Bitcoin’e sahip olmadan yükselişlerinden faydalanması analmına geliyor. 

60 BİN DOLAR İLA 500 BİN DOLAR TAHMİNLERİ

Efsanevi yatırımcılardan Mark Mobius, CNBC’ye “Bitcoin 2024 yılında 60 bin dolara ulaşabilir” dedi. 

Bitmining’in başekonomisti Youwei Yang ise Bitcoin için 75 bin dolar tahmininde bulundu. Yang’ın 2025 tahmini ise 130 bin dolar!

Yatırım bankası Standart&Charted ise Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının etkisiyle Bitcoin’in fiyatının 100 bin dolara ulaşacağını tahmin ettiklerini raporladı. 

Matrixport 125 bin dolar tahmininde bulunurken, En yüksek tahmini CoinFund yaptı. CoinFund, Bitcoin’in 2024 sonunda 500 bin dolara ulaşacağını tahmin etti. 

Coinfund, yarılanmanın yanı sıra direkt Bitcoin’e yatırım yapmak istemeyenlerin ETF talebinde bulunacağını bunun da Bitcoin’e rekorlar kırdıracağını söyledi. 

SEC’in ilk Bitcoin ETF’lerini bu ayın başında onaylaması bekleniyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bitcoin için flaş tahmin: 500 bin dolar!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hepsi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin